Celstraf voor overval op restaurant met dubbelloops jachtgeweer

Celstraf voor overval op restaurant met dubbelloops jachtgeweer

Geschreven door | 2020-03-12T19:42:42+00:00 12 maart, 2020|Rechtbank, Zwolle|

ZWOLLE (ADP) – Een 38-jarige man uit Coevorden is voor de overval op een Chinees restaurant in Dedemsvaart veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

De Coevordenaar kwam op de avond van 13 november met een bivakmuts op en een dubbelloops jachtgeweer in de hand het restaurant binnen. ,,Vul die tas of ik schiet je neer!”, riep hij tegen de eigenaar van het restaurant. De man maakte 1158 euro buit. Na een Burgernetmelding kon de politie hem niet veel later aanhouden in een park in Dedemsvaart.

Tijdens de rechtszaak twee weken terug vertelde hij dat hij de overval uit wanhoop pleegde. Hij zat met een burn-out thuis en verloor kort voor de overval veel geld in een casino.

Lagere straf

Het Openbaar Ministerie eiste drieënhalf jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk. De rechtbank geeft de overvaller een lagere straf. Ze houdt er rekening mee dat de man erg geschrokken is van zijn eigen gedrag en hulp heeft gezocht. Ook is hij niet eerder veroordeeld voor een overval.

Na zijn celstraf krijgt hij verplichtreclasseringstoezicht en moet hij van de rechtbank laten behandelen voor zijn psychische problemen en drugsverslaving.

Over de auteur:

Annemiek Meijer werkt sinds 2006 als rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze is freelance journalist/tekstschrijver en werkt ook voor onder meer RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden, het Huus van de Taol (Zinnig en de B’ART) en Drenthe Magazine. Op Twitter heet ze @AnnemiekM