Celstraf voor Meppeler die dochters misbruikte vanaf hun geboorte

Celstraf voor Meppeler die dochters misbruikte vanaf hun geboorte

Geschreven door | 2019-01-24T00:38:27+00:00 24 januari, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN (ADP) – Voor het seksueel misbruiken van zijn twee dochters vanaf het moment dat zij nog baby’s waren, is de 48-jarige man uit Meppel veroordeeld tot drie jaar cel. Daarvan is één jaar voorwaardelijk. De straf is lager dan de geëiste vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De rechter liet meewegen dat de man in een later stadium alsnog openheid van zaken gaf. De Meppeler stapte zelf naar de hulpverlening en toonde inzicht in wat hij zijn kinderen had aangedaan.

De kinderen zijn nu tieners. De oudste dochter stapte in 2014 na seksuele voorlichting op school naar haar moeder en vertelde haar dat zij al jarenlang door haar vader werd misbruikt. Haar jongere zusje vertelde hetzelfde verhaal.

De moeder deed aangifte. De vader wilde aanvankelijk niets verklaren. Daardoor bleef vervolging uit. In 2017 stapte de Meppelaar alsnog naar de politie en bekende hij het misbruik.

Uit onderzoek blijkt dat de man kampt met seksuele stoornissen. Hij stopte die behandelingen, omdat hij de reiskosten niet meer kon betalen. Van de rechter moet hij zijn behandeling voortzetten en hem is een contactverbod met de slachtoffers opgelegd. Ook moet hij zijn dochters in totaal 15.000 euro smartengeld betalen.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn