Celstraf en klinische opname voor man die ex ‘door de woning smeet’

Celstraf en klinische opname voor man die ex ‘door de woning smeet’

Geschreven door | 2019-01-03T21:18:49+00:00 03 januari, 2019|Assen, Rechtbank|

ASSEN/GRONINGEN (ADP) – Een 44-jarige Stadjer is voor het mishandelen van zijn ex-vriendin in Glimmen veroordeeld tot een celstraf van 44 dagen. De man heeft die dagen inmiddels in voorarrest uitgezeten. Hij kreeg ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar opgelegd en moet de ingezette klinische behandeling in Beilen worden voortgezet.

 

De Stadjer mishandelde de vrouw in juni en juli in de woning van de man in Groningen. Dit herhaalde zich in september in de nieuwe woning van de vrouw in Glimmen. Ze was aan het klussen toen haar ex ineens voor haar neus stond. Hij ‘gooide haar door de woning en smeet haar tegen de muur’, zei de vrouw tegen de agenten. Tijdens de mishandeling kreeg ze knietjes in de maag en werd ze aan haar haren getrokken. Ze scheurde haar enkelbanden, doordat ze omver werd geduwd.

 

De man kampt met een verslavingsprobleem. Hij meldde zichzelf bij een kliniek in Den Haag. Maar daar vertrok hij weer snel. Hij drong met een sleutel, waarvan de vrouw niet wist dat hij die had, de woning van zijn ex binnen. Huisvredebreuk achtte de rechtbank in dit geval eveneens bewezen. De man zet zijn behandeltraject inmiddels voort in een kiniek in Beilen. Daar verloopt de samenwerking met de hulpverleners niet soepeltjes.

 

De Stadjer beloofde de rechter zich beter op te stellen in de kliniek. De Stadjer had nog een voorwaardelijke celstraf van acht maanden boven het hoofd hangen en zou die nu uit moeten zitten, omdat hij in de proeftijd in de fout ging. De rechter vond het belangrijker dat de Groninger de behandeling in Beilen voortzet en verlengde de proeftijd van die voorwaardelijke straf.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn