Cel voor diefstal 200 pakken koffie en mishandeling

Cel voor diefstal 200 pakken koffie en mishandeling

Geschreven door | 2019-03-01T20:26:20+00:00 01 maart, 2019|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Een 23-jarige man uit Groningen is voor een poging tot zware mishandeling en het stelen van ruim 200 pakken koffie veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Hiervan is een jaar voorwaardelijk. Tegen de man werd twee weken geleden 2,5 jaar cel (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist.

 

De Stadjer sloeg op 5 oktober 2017 in Lageland een bezoeker uit zijn caravan. Het slachtoffer liep een breuk in zijn kaak op. In april van vorig jaar maakte de Stadjer zich opnieuw schuldig aan mishandeling. Hij sloeg een persoon tegen de grond en plaste over hem heen. ‘Ik was dronken en boos’, zei de man twee weken geleden tegen de rechter.

 

De rechtbank strafte lager dan de eis, omdat de man zich moet laten behandelen. Hij heeft een drank- en drugsprobleem. Hij moet zich klinisch laten opnemen. En dit moet zo snel mogelijk gebeuren, vond de rechter.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn