Cel voor bekogelen barman met pinautomaat en volle glazen

Cel voor bekogelen barman met pinautomaat en volle glazen

Geschreven door | 2023-02-01T14:08:36+00:00 01 februari, 2023|Assen, Rechtbank|

Een 40-jarige vrouw uit Emmen is voor het bekogelen van een barman met volle glazen en een pinautomaat veroordeeld tot 120 dagen cel, waarvan 22 dagen voorwaardelijk. De rechter vindt poging tot zware mishandeling bewezen.

De veertiger zat vorig jaar in juli na een festival met een vriend nog even na in een bar aan de Hoofdstraat in Emmen. Beiden hadden te veel alcohol op. De vrouw werd zo vervelend dat ze door de barman eruit werd gezet. Ze liet dit niet toe en krabde de barman.

 

Hevig verzet

Ze werd naar de deur gesleept maar verzette zich. Ze pakte volle glazen, die ze naar de uitbater gooide. Ook kreeg de man een pinautomaat naar zijn hoofd geslingerd. Nog geen week later kwam de politie opnieuw bij de vrouw aan de deur. Deze keer voor een steekincident in haar woning.

 

Een ongelukje

De Emmense en dezelfde vriend zaten bebloed op de kamervloer. Achter de vrouw lag een gebroken wijnglas met daaraan bloed. Beiden hielden vol dat er sprake was van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De man wilde zich niet laten onderzoeken en deed ook geen aangifte.

 

Hevig verzet

Het Openbaar Ministerie vond poging tot zware mishandeling bewezen en eiste voor het incident in de bar en ook bij de vrouw thuis een celstraf van een half jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat het letsel niet kon worden onderzocht, is volgens de rechter niet vastgesteld wat er precies is gebeurd. De verklaring van de vrouw en haar vriend dat het een ongelukkige afloop van de avond was zou ook de waarheid kunnen zijn. De rechter sprak de vrouw van dit onderdeel vrij.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn