Cel geëist voor digitale ontucht met jonge tienermeisjes

Cel geëist voor digitale ontucht met jonge tienermeisjes

Geschreven door | 2022-08-23T15:52:09+00:00 23 augustus, 2022|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ADP) – Voor online ontucht en kinderpornobezit is tegen een 54-jarige man uit Nieuwe Pekela een celstraf van zes maanden geëist, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt het belangrijk dat de man zo snel mogelijk psychisch wordt behandeld. 

 

De man zocht via internet contact met jonge tienermeisjes. Hij struinde daarbij platforms af die druk werden bezocht door jongeren. Hij werd in juni 2019 hierin gestopt door een moeder van een 12-jarig meisje. Ze zag opmerkelijk chatverkeer tussen haar dochter en een 16-jarige jongen. De moeder nam het gesprek over en zocht het internet af naar persoonlijke gegevens van deze jongen.

 

Niet de zoon, wel de vader

De verdachte gebruikte zijn eigen achternaam en de voornaam van zijn zoon. De moeder kwam achter zijn adres in Nieuwe Pekela. De vrouw besloot de jongeman een bezoekje te brengen. De zoon des huizes wist van niets. Zijn vader viel echter door de mand. Hij bekende dat hij de chatvriend was van het meisje. ‘Tot op de dag van vandaag ontwijkt mijn zoon mij, omdat ik zijn naam heb gebruikt’, zei de man tegen de rechter.

 

Ouder chatgesprek

De Pekelder moest voor ondervraging mee naar het bureau. Op zijn computer stond nog een ouder chatgesprek met een 13-jarig meisje. De ouders van dat meisje deden in 2017 hiervan al melding bij de politie. Hun dochter chatte met een 19-jarige jongen, die verder onbekend bleef. De ouders werden twee jaar later alsnog geïnformeerd en deden ok aangifte tegen de man.

 

Slechts één doel

‘De verdachte ging geraffineerd te werk en had slechts één doel: het bevredigen van zijn eigen lusten’, zei de officier van justitie. De man manipuleerde de meisjes en maakte volgens de aanklaagster misbruik van het overwicht dat hij op hen had. De man bekende alles, hij had spijt van zijn gedrag, zei hij tegen de rechter. ‘Ik hoop dat ik niet te veel schade heb aangericht’, zei hij.

 

Eerdere behandelingen geen succes

Bij de man is een seksuele stoornis geconstateerd en eerdere behandelingen zijn door angst en schaamte bij de man niet van de grond gekomen. Hij wil alsnog dolgraag in behandeling, zei hij tegen de rechter. ‘Ik wil dat dit nooit terugkeert’, zei hij. Zijn raadsman vroeg de rechter in de strafbepaling daarmee rekening te houden.

 

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn