Cel- en taakstraf geëist tegen man die vrouwelijke beveiligers betastte

Cel- en taakstraf geëist tegen man die vrouwelijke beveiligers betastte

Geschreven door | 2021-07-20T14:28:14+00:00 20 juli, 2021|Groningen, Rechtbank|

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden tegen een 53-jarige man uit Westerlee geëist. Hij zou in het voetbalstadion van FC Groningen vier jonge, vrouwelijke beveiligers hebben betast. Volgens de man gaat het om een geintje en ‘is hij nu eenmaal zo’.

De man stond terecht voor vier aanrandingen tijdens de voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Ajax op 26 januari 2020 en die tussen FC Groningen en Vitesse op 8 februari 2020. Tijdens dat laatste duel werd de man het stadion uitgezet en door de politie aangehouden.

Vier meisjes van 17 en 18 jaar deden aangifte tegen de man. Volgens hen wreef hij over hun rug, schouders en billen en kneep hij in hun billen. Daarbij noemde hij hen schatje, liefje en vertelde hij hun dat ze hem mochten fouilleren en dat ze mooie, rode lippen hadden. Toespelingen die volgens de officier van justitie grensoverschrijdend waren.

Knuffelbeer

De aanklaagster vond het zorgelijk dat de man kennelijk niet inzag hoe vervelend zijn gedrag in het stadion was. De verdachte noemt zichzelf een knuffelbeer, maar jonge meiden zitten niet te wachten op een knuffelbeer van 53 jaar die onder invloed van alcohol is, aldus de officier van justitie. Ze eiste naast de werk- en voorwaardelijke gevangenisstraf ook dat de man zich laat behandelen. Bij de eis werd rekening gehouden met het stadionverbod en een boete die door de voetbalbond KNVB opgelegd zijn.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn