Cel en beroepsverbod voor tatoeëerder die vrouwen betastte

Cel en beroepsverbod voor tatoeëerder die vrouwen betastte

Geschreven door | 2019-04-16T19:36:33+00:00 16 april, 2019|Leeuwarden, Rechtbank|

LEEUWARDEN (ADP) – Een 45-jarige tatoeëerder uit Tolbert is voor aanranding en twee verkrachtingen tijdens het zetten van tattoos en piercings veroordeeld tot twee jaar cel. Hiervan zijn negen maanden voorwaardelijk.  Het Openbaar Ministerie eiste drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. 

Om te voorkomen dat de man voorlopig weer als tatoeëerder aan de slag gaat is hem een beroepsverbod van 75 maanden (ruim zes jaar) opgelegd. Drie vrouwen deden eind 2017 en begin 2018 aangifte. De man bekende de aanranding en verkrachting van twee vrouwen.

De rechtbank vond ook de verkrachting van het derde slachtoffer bewezen. Het was opvallend dat de vrouw exact hetzelfde verhaal had als haar lotgenoten. De rechter zag geen reden om haar verhaal niet te geloven.

Rechter: ‘In een tattooshop ben je overgeleverd aan de professional en reken je erop dat je veilig bent’

De rechtbank tilde er zwaar aan dat de man tijdens zijn beroep de vrouwen aanrandde en verkrachtte. ‘In een tattooshop ben je overgeleverd aan de professional en reken je erop dat je veilig bent’, zei de rechter.

Een van de slachtoffers was een minderjarig meisje van 17 jaar. Dat maakte de zaak extra ernstig, zei de rechter. Bovendien is de man eerder als tatoeerder veroordeeld, omdat hij tijdens zijn werk vrouwen aanrandde.

De rechtbank legde de man desondanks een lagere celstraf op. De rechter vindt het belangrijk dat de man zich zo snel mogelijk klinisch laat behandelen. Daarnaast moet de Tolberter een slachtoffer een schadevergoeding van 1000 euro betalen.

 

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn