Burenruzies lopen uit de hand: Rodenaar krijgt cel- en taakstraf

Burenruzies lopen uit de hand: Rodenaar krijgt cel- en taakstraf

Geschreven door | 2019-04-17T13:46:44+00:00 17 april, 2019|Assen, Rechtbank|

RODEN/ASSEN (ADP) – Een 44-jarige man uit Roden is door de politierechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 dagen, waarvan 30 dagen voorwaardelijk. Ook moet de man een taakstraf van 60 uur uitvoeren.

De Rodenaar stond woensdagochtend in de rechtbank in Assen terecht voor zijn aandeel in twee burenruzies. In april vorig jaar mishandelde hij een 80-jarige buurman door hem te slaan op zijn hoofd. Een paar maanden later mishandelde hij een andere buurman en buurvrouw. De man sloeg zijn buurman meerdere malen met een schuttingpaal tegen het hoofd. De vrouw sloeg hij in haar gezicht en schopte hij tegen haar benen.

Voorarrest

De gevangenisstraf is grotendeels voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De drie andere dagen heeft de man al in voorarrest uitgezeten. Daarnaast moet de Rodenaar zijn drie buren een schadevergoeding betalen van bijna 700 euro.

Over de auteur:

Jolien Bennema was juf, maar is nu journalist, tekstschrijver en rechtbankverslaggever voor het ADP. Ze schrijft mooie verhalen voor het Dagblad van het Noorden en is tekstschrijver bij Het Geheime Wapen. Jolien twittert als @Jolienbennema