Eis: twee jaar cel voor poging tot verkrachting 16-jarig meisje

Eis: twee jaar cel voor poging tot verkrachting 16-jarig meisje

Geschreven door | 2023-01-09T11:46:18+00:00 05 juli, 2022|Assen|
EMMEN – Tegen een 57-jarige man uit Emmen is twee jaar celstraf geëist voor een poging tot verkrachting van een 16-jarig meisje uit Emmen. Van de straf zijn acht maanden voorwaardelijk.

De verkrachtingspoging gebeurde op 3 januari van dit jaar, in de woning van het meisje. De Emmenaar was een huisvriend van de moeder en kwam regelmatig in de woning van het meisje en haar moeder.

Hij zou op die dag even wat boodschappen voor de moeder halen. Behalve de moeder van het meisje was op die dag ook een vriendin van het meisje in het huis.

Kussen op het hoofd

Het latere slachtoffer was op die dag na haar werk op haar kamer even een uurtje op bed gaan liggen. De Emmenaar, die in de woonkamer was, bracht een bezoekje aan het toilet. Het was de vriendin van het meisje opgevallen dat het toiletbezoekje wel erg lang duurde. Op een gegeven nam ze een kijkje bij het toilet, en zag dat het niet bezet was.

Ze liep de trap op naar boven, naar de kamer van haar vriendin. Daar trof de vriendin de Emmenaar spiernaakt aan, bovenop haar vriendin. Hij hield een kussen op haar hoofd gedrukt. De vriendin schreeuwde: ‘Hij houdt een kussen op haar gedrukt!’

‘Met je vieze tengels’

Geschrokken en betrapt haastte de Emmenaar zich van het 16-jarig meisje af. Hij kleedde zich snel aan en ging naar beneden. Daar werd hij tegengehouden door de moeder van het meisje. ‘Heb jij met je vieze tengels aan mijn dochter gezeten?’, riep ze nog, maar de man zag kans om weg te komen.

Korte tijd later werd hij door de politie in zijn eigen woning aangehouden. Tijdens de verhoren op het bureau ontkende hij de beschuldiging. Het meisje zou hem hebben gelokt en verleid. Dat stelde hij vandaag ook op zitting.

Hulpgeroep

Maar volgens de officier is de man gericht naar de kamer van het meisje gegaan en deed hij de deur van haar kamer bewust dicht. “Het kussen op haar hoofd moest hulpgeroep voorkomen. Omdat haar vriendinnetje binnenkwam kon erger worden voorkomen”, stelde de officier. Hij vindt een poging tot verkrachting bewezen.

De Emmenaar heeft een blanco strafblad. Hij kampt met een licht verstandelijke beperking, maar het feit is hem volledig aan te rekenen, stellen deskundigen. “Hij wist dat hij van het meisje af moest blijven”, zei de officier.

Naast de straf moet hij uit de buurt van de woning van het meisje blijven.

Uitspraak is over twee weken.

Over de auteur:

Karin Rixt Smalbill is voor het ADP rechtbankverslaggever en blogt hierover op PenvanRixt. Ze is jurist, eigenaar van Succesbureau en Leiderschapstraining Ameland en is freelance journalist voor het DvhN. Tweets van Karin zijn te vinden als @karinrixt