Arnhemmer (39) verdacht van doodslaan Groningse vader met hamer

Arnhemmer (39) verdacht van doodslaan Groningse vader met hamer

Geschreven door | 2021-09-02T18:59:17+00:00 02 september, 2021|Groningen, Rechtbank|

GRONINGEN (ANP) – De 69-jarige man die op 7 juni in zijn woning aan de Vogelkersstraat in de wijk Selwerd in Groningen om het leven is gebracht, is door zijn 39-jarige zoon Jeffrey A. gedood. Dit zei de officier van justitie donderdag tijdens de eerste openbare zitting waarop de verdachte uit Arnhem niet verscheen. 

Volgens het Openbaar Ministerie heeft A. zijn vader met een hamer op het achterhoofd geslagen. De man zit vast op verdenking van moord of doodslag.

De man verkeerde vermoedelijk in een psychose toen hij zijn vader doodsloeg. Hij werd later die middag aangehouden in de buurt van Siddeburen in de provincie Groningen. A. is recentelijk door een psycholoog en een psychiater onderzocht. Dat rapport is nog niet gereed. A. verbleef voor het incident in juni tijdelijk in een psychiatrisch ziekenhuis, zei de advocaat. Hij wil dat het dossier van dat ziekenhuis wordt meegenomen in het onderzoek.

Het politieonderzoek is afgerond. De volgende voorbereidende zitting is op 22 november. Tot die tijd blijft A. in voorarrest.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn