Anderhalf jaar cel voor seksueel misbruik kleinkind

Anderhalf jaar cel voor seksueel misbruik kleinkind

Geschreven door | 2021-03-29T19:52:44+00:00 29 maart, 2021|Groningen, Rechtbank|

RONINGEN (ADP) – Voor het seksueel misbruiken van zijn kleindochter is een 77-jarige man uit Veendam veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar. Tegen de man was drie jaar cel geëist. De rechter vindt niet alle beschuldigingen bewezen en komt daardoor tot een lagere straf. 

 

Het meisje was negen jaar oud toen de ontucht begon. Het misbruik duurde drie jaar lang. Het Openbaar Ministerie verweet de man ook dat hij met het kind naar pornofilms keek. Maar daarvan werd de man vrijgesproken. De zaak kwam aan het licht doordat het meisje haar vader inlichtte. Die deed aangifte.

Grote schade

De rechter vond het ernstig dat de opa zijn kleindochter misbruikte op de momenten waarop hij op het kind paste. Hij heeft ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen dat in hem was gesteld. De grootvader heeft, volgens de rechter, geen rekening gehouden met de schade die hij bij het kind aanrichtte.

 

Bij het meisje is een stresssyndroom vastgesteld. De rechter wees 10.000 euro aan smartengeld toe aan het slachtoffer.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn