Fred van der Winkel nieuwe president rechtbank Noord-Nederland

Fred van der Winkel nieuwe president rechtbank Noord-Nederland

Geschreven door | 2020-10-30T12:39:14+00:00 30 oktober, 2020|Algemeen, persbericht|

Mr. A.R. (Fred) van der Winkel (61) is door de Raad voor de rechtspraak voorgedragen bij de minister van Justitie en Veiligheid voor benoeming, per 1 december, tot voorzitter van het gerechtsbestuur van rechtbank Noord-Nederland.

Op dit moment is Van der Winkel werkzaam als president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Van der Winkel begon in 1991 zijn carrière bij de Rechtspraak als gerechtsauditeur/rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Almelo, waar hij in 2001 president werd. In 2013 stapte hij over naar het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Van der Winkel volgt bij rechtbank Noord-Nederland waarnemend rechtbankpresident Herman van der Meer op. Van der Meer kan zich daarmee weer volledig richten op zijn taak als president van het gerechtshof Amsterdam.

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Maar ze maakt bijvoorbeeld ook reportages voor het Dagblad van het Noorden, die soms worden voorzien van korte filmpjes. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn