Wildman Run Sleen: met duizend man door de modder (met video)

Wildman Run Sleen: met duizend man door de modder (met video)

Geschreven door | 2018-09-10T10:44:55+00:00 10 september, 2018|ADP gehoord en gezien|

SLEEN – Duizend hardlopers trotseerden zaterdag de modder, het water en de hindernissen tijdens de tweede Wildman Run in en rondom Sleen. Dit jaar was die uitgebreid met bushcraft (hoe overleef je in de natuur) voor kinderen en ouders en kamperen op een boerenhof. Een ‘stoer’ feestweekend, met als titel ‘stOER Drenthe’.

 

Kinderen leggen als eerste met hun ouders het kind-ouderparcours af. Ze zijn niet bang om vies te worden. Ze kruipen in het modderbad onder de stammen door. De tocht eindigt uiteindelijk via een glijbaan in de waterbak. De glijbaan is een koker, waar de deelnemers doorheen razen. Kinderen die niet durven mogen gewoon via de touwladder weer naar beneden klauteren.

 

‘Gewoon doorzetten’

Naast de survivalbaan is het terrein waar kinderen en ouders workshops volgen. Hoe maak je een waterdichte slaapplek in het bos. En leer je vuur maken zonder lucifers en aanstekers. ,,Pap, het vuurtje doet het niet”, klinkt het teleurgesteld. Hierop krijgt het als antwoord: ,,Gewoon doorzetten”.

Het terrein loopt ondertussen vol met deelnemers, klaar voor de vijf, tien of vijftien mijl. In de langste route staan zeventig hindernissen opgesteld.

 

‘Smaakt naar meer’

Een jaar geleden werd tijdens de Zuidenveld Sleen voor het eerst een obstacle run georganiseerd. Dit smaakte naar meer, zegt voorzitter Wim Brandsema op het festivalterrein aan de Boelkenweg: ,,De tweede editie is gekoppeld aan het feestweekend. De tent staat er dan toch”. Naast het sportieve spektakel staat een goederen- en verenigingsmarkt opgesteld. ,,Vanavond is het feest met troubadours en de band Speciaal”, gaat Brandsema verder.

 

Clubactie

Vrijwilligers van Promo Sleen en Stichting Wildman Run staan voor de organisatie. Daarbij krijgen zij hulp van maar liefst 150 vrijwilligers van verschillende verenigingen in en om Sleen. Daar staat tegenover dat hun clubkas tot maximaal 400 euro wordt gespekt. ,,Een soort kleine clubactie”, zegt Brandsema.

‘Waar was ik’

Op het evenemententerrein wordt veelvuldig gefilmd en gefotografeerd. Boven het terrein hangt een drone, die van bovenaf beelden maakt. Dit beeldmateriaal wordt als promotiemateriaal gebruikt en zoveel mogelijk gedeeld en uitgewisseld met onder meer Marketing Drenthe. ,,Mensen moeten dit zien en zich afvragen: waarom was ik daar niet bij”, zegt Brandsema.

 

En volgend jaar weer zo’n stoer weekend in Sleen dat mensen naar Drenthe trekt? Brandsema: ,,Het is best mogelijk dat de obstacle run de volgende keer aangevuld wordt met twee andere evenementen. Wel stoere activiteiten, want daar draait het uiteindelijk om. Om stOER Drenthe.

 

(video, klik op de link)

Wildman Run Sleen

 

Over de auteur:

Marjan Buring is eigenaar van het Algemeen Drents Persbureau. Ze is sinds 2000 rechtbankverslaggever. Daarnaast schrijft ze algemene nieuws- of achtergrondverhalen. Twitteraars kennen haar als @Marjannnnn